Јавен повик за достава на понуди за избор на консултанти за испорака на обуки за прописи и процедури за регистрација и воспоставување на земјоделски задруги (бр. 1/ЗАМ/2019)

објавено во: Повици / Огласи | 0

Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП) ги поканува сите заинтересирани субјекти – физички или правни лица да учествуваат во тендерска постапка за набавка на: консултантски услуги за испорака на обуки за прописи и процедури за регистрација и воспоставување на земјоделски … Продолжува

Сподели:

Јавен повик за достава на понуди за избор на консултанти за испорака на обуки за изработка на бизнис план (бр. 5/ЗАМ/2018)

објавено во: Повици / Огласи | 0

Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП) ги поканува сите заинтересирани субјекти – физички или правни лица да учествуваат во тендерска постапка за набавка на: консултантски услуги за испорака на обуки за изработка на бизнис план. Обуките се наменети за земјоделски … Продолжува

Сподели:

Задругата е најважен и најдобар модел на организирање

објавено во: Вести | 0

  На 19 и 20 септември 2018 г. во Чешиново, Радовиш, Росоман, Чашка и Стајковци се одржаа информативни сесии со земјоделците на кои беа презентирани предностите од здружувањето во земјоделски задруги, како и можностите за поддршка на земјоделските задруги. На … Продолжува

Сподели:

Започнат „Караванот на инфо-сесии“ низ земјата – Живее задругата, живее и селото

објавено во: Вести | 0

Тимот на проектот „Поддршка за развој на земјоделските задруги“ го започна „Караванот на инфо-сесии“ низ земјата. Целта е преку директен контакт со локалните земјоделци да се споделат информации за земјоделските задруги, целите, клучните принципи, како и предностите од здруженото делување … Продолжува

Сподели: