Четири нови земјоделски задруги ја подобрија својата конкурентност со финансиска поддршка од Европската Унија

Четири новоформирани земјоделски задруги потпишаа договори за финансиска поддршка (ЕУ грантови) за инвестиции во опрема за производство и маркетинг на...
Повеќе...
Четири нови земјоделски задруги ја подобрија својата конкурентност со финансиска поддршка од Европската Унија

Известување за измени во Повик бр. 1/ЗАМ/2020 за финансиска поддршка на земјоделски задруги

Почитувани, Проектот „Поддршка за развој на земјоделски задруги“ Ве известува за важни измени кои се однесуваат на Повикот бр. 1/ЗАМ/2020...
Повеќе...
Известување за измени во   Повик бр. 1/ЗАМ/2020 за финансиска поддршка на земјоделски задруги

Покана за информативни сесии во Тетово и Велес

Почитувани, Ве информираме дека Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП) ќе оддржи информативни сесии кои се организираат во рамки на...
Повеќе...
Покана за информативни сесии во Тетово и Велес

Повик бр. 1/ЗАМ/2020 за финансиска поддршка на земјоделски задруги

Почитувани, Проектот „Поддршка за развој на земјоделски задруги“, финансиран од Европската Унија, ги поканува подобните земјоделски задруги да учествуваат на...
Повеќе...
Повик бр. 1/ЗАМ/2020 за финансиска поддршка на земјоделски задруги

Повик бр. 11/ЗАМ/2019 за пријавување интерес за користење на советодавни услуги за спроведување на тендерски постапки за набавки

Почитувани, Проектот „Поддршка за развој на земјоделски задруги“, финансиран од ЕУ, Ве поканува да учествувате на Повикот за пријавување на...
Повеќе...
Повик бр. 11/ЗАМ/2019 за пријавување интерес  за користење на советодавни услуги за спроведување на тендерски постапки за набавки

Јавен повик за достава на понуди бр. 10/ЗАМ/2019 за избор на советници на земјоделски задруги за спроведување на тендерски постапки за набавки

Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП) ги поканува сите заинтересирани субјекти – физички или правни лица да учествуваат во тендерска...
Повеќе...
Јавен повик за достава на понуди бр. 10/ЗАМ/2019 за избор на советници на земјоделски задруги за спроведување на тендерски постапки за набавки

Потпишани договори за финансиска поддршка (ЕУ грантови) за земјоделски задруги

На 25.11.2019 г. во х. Холидеј Ин во Скопје, потпишани беа 17 договори за финансиска поддршка (ЕУ грантови) за 9...
Повеќе...
Потпишани договори за финансиска поддршка (ЕУ грантови) за земјоделски задруги

Спроведена студиска посета во Република Словенија

CARE Германија е.В. во рамките на проектот, ја предводеше делегацијата од релевантни институции и граѓански организации на студиска посета во...
Повеќе...
Спроведена студиска посета во Република Словенија

Известување за измени во Повик бр. 6/ЗАМ/2019 и Повик бр.7/ЗАМ/2019 за финансиска поддршка – фаза 3

Проектот „Поддршка за развој на земјоделски задруги“ Ве известува за две важни измени кои се однесуваат на рокот за пријавување...
Повеќе...
Известување за измени во   Повик бр. 6/ЗАМ/2019 и Повик бр.7/ЗАМ/2019 за финансиска поддршка – фаза 3

Одговори на прашања за повиците бр. 6/ЗАМ/2019 и бр. 7/ЗАМ/2019

Согласно член 1.9.1 од Повиците бр. 6/ЗАМ/2019 и бр. 7/ЗАМ/2019 ги објавуваме одговорите на добиените прашања. Прашање 1: Дали има...
Повеќе...
Одговори на прашања за повиците бр. 6/ЗАМ/2019 и бр. 7/ЗАМ/2019

Можности за поддршка

Со цел да се подобри сегашната состојба на земјоделците проектот ќе им овозможи техничка поддршка на…

Прочитај повеќе…

Во задруга за подобра иднина

Зошто да станеш дел од земјоделска задруга?
Бидејќи со истите средства кои ги имаш денес, ќе добиеш повеќе репроматеријали. Ќе бидеш поконкурентен на пазарот, а со тоа ќе добиеш рамноправно место на масата за преговарање. Отсега и ти можеш да ги поставуваш условите.

Последни вести

Спроведена студиска посета во Грција

|

Во периодот 27-30 јули 2021 година, вкупно 29 претставници кои доаѓаат од земјоделските задруги од РСМ, од Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство, од Здружение Македонска асоцијација на земјоделските задруги, од спроведувачите на... ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ

Одржана обука на тема: Употреба на пестициди и безбедност при работа во земјоделство

|

На 23 јули 2021 г. во Велес се одржа обука на тема Употреба на пестициди и безбедност при работа во земјоделство наменета за земјоделските задруги кои се финансиски поддржани во рамки на проектот... ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ

Земјоделските задруги ги зголемија своите знаења од областа на маркетинг и брендирање

|

На 19 јули 2021 г. во Велес се одржа обука на тема Маркетинг и брендирање наменета за земјоделските задруги кои се финансиски поддржани во рамки на проектот „Поддршка за развој на земјоделски задруги... ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ