Покана за информативни сесии во Тетово и Велес

објавено во: Вести, Инфо, Истакнато | 0

Почитувани,

Ве информираме дека Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП) ќе оддржи информативни сесии кои се организираат во рамки на проектот: „Поддршка за развој на земјоделските задруги во Македонија”.

Информативите сесии е ќе се одржат на следните локации со следниот распоред:

– 09.03.2020 (понеделник), 12:30 – 13:30, Тетово, Општинска сала

– 09.03.2020 (понеделник), 16:30 – 17:30, Велес, Општинска сала

На овие сесии ќе Ве информираме за можностите за финансиска и техничка поддршка во рамки на проектот. Агендите за настаните можете да ги најдете подолу.

На сесијата се покануваат сите заинтересирани земјоделци за формирање на земјоелска задруга и други засегнати страни.

Проектот е финансиран од Европската Унија, а е спроведуван од  CARE Deutschland/Luxemburg (CARE) и МРФП во соработка со Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство.

Со почит,

Проект „Поддршка за развој на земјоделски задруги во Македонија“

Македонска развојна фондација за претпријатија (МРФП)

Ул. Никола Парапунов 41а, П.Ф. 109, 1000 Скопје

www.zadrugi.mk; zadrugi@mrfp.mk

Тел: 02/3088-992; Fax: 02/3065-298

Агенда – Информативна сесија во Тетово
Агенда – Информативна сесија во Велес

Сподели: